Stage logistiek bij Waterman

Stage Logistiek: stage lopen bij Waterman

Stagiaires zijn bij Waterman altijd zeer welkom. Waarom? Omdat we graag onze kennis delen en mensen een kans geven, maar vooral omdat jonge mensen een open blik hebben en (nog) geen beren op de wegen zien. Zij kunnen van ons leren, dat is zeker waar. Maar wij leren vooral veel van hen…

Zoals van Sven van Lunteren die tot eind augustus stageloopt voor zijn opleiding logistiek teamleider aan het ROC Friesepoort.  Zijn opdracht? Het optimaliseren van de interne logistieke processen. Deze sloot zo mooi op de werkzaamheden aan dat zijn stagebegeleider Hessel van Helten direct positief reageerde. “Een stagiair voor onze logistieke afdeling moet vooral enthousiast en flexibel zijn.” Samen met Jasper Meeuwes begeleid Hessel, Sven in zijn stageproces. “De begeleiding vanuit Waterman en mijn stagebegeleiders vind ik heel fijn omdat ze geïnteresseerd zijn en vaak feedback momenten inplannen. Hierdoor kan ik mijn schoolopdrachten goed uitvoeren en leer ik ook de processen goed kennen.” Vertelt Sven.

Nieuwe inzichten

Sven werkt sinds 2020 bij Waterman op de heftruck en kan nu zijn kennis toepassen in zijn schoolopdracht. “Het laden van de vrachtwagens gaat nu via de papieren route. Ik denk dat wij al veel winst kunnen behalen door beeldschermen op onze heftrucks te plaatsen waardoor chauffeurs de opdracht direct doorkrijgen.” Doordat Sven zich nu op een andere manier verdiept in de organisatie via zijn stage logistiek, krijgt hij ook andere inzichten. “Ik dacht altijd dat de containers onlogisch geplaatst waren. Als ik aan het rijden ben op de heftruck staan ze namelijk wel eens in de weg. Nu ik op de logistieke afdeling werk zie ik dat ze wel efficiënt zijn neergezet.”

Doorleren?

“In de laatste maanden van mijn stage wil ik werken aan mijn zelfstandigheid. Dankzij Hessel en Jasper kan ik nu zelf chauffeurs helpen en de orders opzoeken in het systeem.” Vertelt Sven trots. Ook stagebegeleider Hessel verwacht dat Sven in de laatste maanden zelfstandig op de afdeling kan staan. “Sven redt zich nu al zelfstandig op de afdeling om de praktische werkzaamheden uit te voeren.” Als we Hessel vragen wat hij het leuk vindt aan het werken met stagiairs, geeft hij aan: “Ik kan veel van ze leren en als we ook een goed resultaat kunnen tewerkstellen, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar het belangrijkste vind ik dat onze stagiairs zich goed kunnen ontwikkelen en dat ik ze ook kan meegeven dat ze zich altijd door kunnen ontwikkelen en blijven groeien.” Sven zijn drive stopt dan ook niet na zijn stage “Wat ik wil gaan doen? Dat weet ik nog niet, maar ik ben wel sterk aan het overwegen om door te leren voor Logistiek Superviser.” Wij zijn heel benieuwd wat er uit de opdracht van Sven komt en hoe hij in augustus terugkijkt op zijn stageperiode.

Ben jij ook opzoek naar een logistieke stage

Waterman Onions is een erkend leerbedrijf en daar zijn we trots op. We leiden al jaren met veel plezier mbo- en hbo-studenten op. Word jij de volgende? Op www.stagemarkt.nl hebben we onze verschillende stageplekken op een rijtje gezet.

Liever een open sollicitatie versturen?

Vul het sollicitatieformulier in op de website of Whats-App, of bel met Klaske voor meer informatie op: +31 6 53 56 87 78, of mail klaske@waterman-onions.nl.