Wie zijn de Watermannen en vrouwen?

Henry Dam - Waterman in beeld werken bij waterman - Machine operator

In deze rubriek laten we je telkens kennismaken met een van onze medewerkers door middel van een aantal vragen. Waarom doen we dit? We zijn trots op ons team. Met onze passie, gedegen kennis en ervaring zorgen we er samen voor dat we uien van de hoogst mogelijke kwaliteit leveren: De Waterman Ui.

Deze nieuwsbrief stellen wij je graag voor aan machine operator en leidinggevende, Henry Dam. Sinds 2016 is de Ensenaar bij Waterman aan het werk. Hij is begonnen met een 0-uren contract naast zijn functie bij het Leger des Heils als job coach. Sinds 2017 werkt de 47-jarige fulltime bij het bedrijf. Een flinke omslag is het zeker te noemen maar Henry blijft het menselijke aspect in zijn functie het belangrijkste vinden. “Zeker in de functie leidinggevende vind ik het opleiden nog steeds één van de leukste dingen om te doen. Aan de andere kant vind ik het ook fijn dat dit werk zo resultaat gericht is. Als je klaar bent, ben je klaar.”

Lange termijn pleegzorg

De dag en avonddiensten wisselen elkaar wekelijks af; “Juist die afwisseling zorgt ervoor dat ik de combinatie met het gezinsleven goed kan maken.” Henry en zijn vrouw hebben vier thuiswonende kinderen, waarvan één pleegkind. “Niet hechten aan een kind is bijna onmogelijk, daarom hebben wij gekozen voor langdurige pleegzorg.” Een heel bewuste keuze legt Henry uit; “De wens van mijn echtgenoot en mijzelf is altijd het bieden van een goede thuissituatie geweest.” En ondanks het verschil wat zijn gezin al heeft gemaakt voor de pleegkinderen die zij in de afgelopen jaren een plek hebben geboden, is de wens voor zingeving nog steeds groot. “Het liefst zouden we in de toekomst een gezinshuis oprichten in de Randstad, om jongeren, kinderen en ouders een beschermde plek te kunnen bieden.”

Naast zijn gezin en de toekomstplannen is het hardloop-virus dat bij Waterman heerst ook bij de machine operator toegeslagen. “Hardlopen vind ik niet leuk. Maar ik doe het wel. Iedere zondagavond loop ik met een vriend, zo nemen we toch de week even door.” Wat Henry wel leuk vindt? “Oldtimers. Ik heb nu een Volvo 140-serie, met 2 miljoen op de teller.” Dat de Volvo hem nog nooit heeft laten staan is een hele prestatie te noemen als je het geluid van de auto hebt gehoord. “Vroeger heb ik een Volvo 144-serie in het grijs met een rood interieur gehad, ik heb er echt spijt van dat ik die verkocht heb.”

Wat Waterman Onions kan leren van zijn ervaring met het coachen van een breed scala aan mensen? “Bij Waterman kan je het verschil maken door betrokken te zijn. Door mensen nog meer betrekken bij de organisatie en  StoPro (volautomatische track-and-trace) verder uit te werken, kan de energie die nu in controle en registratie gestoken wordt gebruikt worden in de mensen op de vloer.”

Wil jij ook aan de slag als machine operator? Solliciteer nu op onze vacature. Of Whats-App, bel of mail met Klaske voor meer informatie over de vacature: +31 6 53 56 87 78, klaske@waterman-onions.nl