Inkoopteam verder uitgebreid met Zev Clerx

Inkoper Zev Clerx Waterman onions

Per 1 december is het inkoopteam van Waterman Onions verder uitgebreid met de komst van Zev Clerx. Opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders (in Nagele) heeft de 29-jarige van dichtbij de sector leren kennen. “Ondanks dat ik nooit de ambitie heb gehad om boer te worden, heb ik wel affiniteit met de sector.”

De interesse in de commerciële tak van de akkerbouw groeide door de jaren heen, “In eerste instantie wou ik de opleiding sport en management afronden.” Al snel bleek deze opleiding niet bij Zev te passen en is hij overgestapt naar de opleiding bedrijfskunde.

Tijdens zijn opleiding begon hij het bedrijf van zijn ouders en de agrarische sector steeds interessanter te vinden, deze interesse groeide verder toen hij bij zijn vorige werkgever Souman Agro in Marknesse meer ervaring kon opdoen in de verkoop en logistiek van agrarische producten. “In de agrarische sector is het heel belangrijk dat je snel kan schakelen en handelen.” Al vind Zev het klantencontact zelf het belangrijkste “Klanten of telers aan je kunnen binden en behouden vind ik een mooie uitdaging in mijn werk.”

Bij Waterman Onions komt Zev Remko en de verdere leden van het inkoopteam ondersteunen, “Voornamelijk de logistieke taken, betalingen en de verdere administratieve taken binnen de inkoopafdeling. In mijn eerdere functie heb ik hierin al ervaring opgedaan. Bij een wereldspeler als Waterman kan ik mij nog verder specialiseren.” Daarnaast staat Zev samen met collega’s Jelmer en Harmjan telers ook graag te woord voor persoonlijk advies, de inkoop van uien of over de aankoop van uienzaad.