Wie zijn de Watermannen en vrouwen?

Geertje van Veen Weerman - Watervrouw in beeld - Werken bij Waterman

In deze rubriek laten we je telkens kennismaken met een van onze medewerkers door middel van een aantal vragen. Waarom doen we dit? We zijn trots op ons team. Met onze passie, gedegen kennis en ervaring zorgen we er samen voor dat we uien van de hoogst mogelijke kwaliteit leveren: De Waterman Ui.

In de spotlight van deze nieuwsbrief Assistent Controller: Geertje van Veen-Weerman. De altijd vrolijke 28-jarige Geertje werkt nu 1,5 jaar bij Waterman Onions. “Ik ben in 2019 op de administratie binnengekomen en ik ben vervolgens doorgegroeid naar Assistent-Controller.” Binnen deze functie houdt zij zich bezig met het opstellen van de kwartaal- en jaarcijfers van Waterman Onions (en een aantal holdings). Geertje voegt toe: “Daarnaast verzorg ik de btw-aangiftes en verricht ik samen met mijn collega diverse administratieve werkzaamheden voor de afdelingen inkoop, productie en verkoop.” 

De Waterman groep

Binnen de Waterman groep zijn haar werkzaamheden het afgelopen jaar bovendien uitgebreid, doordat er nieuwe samenwerkingsverbanden zijn ontstaan. “Gelukkig is het financiële team ook uitgebreid sinds ik ben begonnen.” zegt Geertje. “Binnen het administratieve team en sowieso op kantoor heerst er een goede sfeer. Er wordt hard gewerkt maar er is ook zeker tijd voor een praatje en een grapje.”

Doorgroei mogelijkheden

Als wij aan Geertje vragen wat zij interessant vindt aan de financiën, geeft ze aan: “Ik vind het interessant om te zien hoe mensen en bedrijven met hun geld omgaan. Bij vrienden bijvoorbeeld ben ik ook altijd nieuwsgierig genoeg om te vragen naar hun financiën.” Wat Geertje het leukst vindt in haar werk? “Ja, dat is toch wel dat ik veel afwisselende werkzaamheden en contact heb met collega’s en klanten.”

Met haar achtergrond in de accountancy, had zij dan ook een goede basis om zich in korte tijd door te ontwikkelen tot haar huidige functie. “Bij het accountantskantoor waar ik hiervoor werkte had ik te maken met een scala aan bedrijven uit de agrarische sector. Juist in deze sector ben je zeer afhankelijk van de seizoenen en de marktprijs, daarom vind ik dit ook zo interessant.” 

Ambities

De ambities van Geertje om zich verder te kunnen ontwikkelen binnen haar functie zijn er; “Ik hoop elk jaar te kunnen blijven leren. Gelukkig wordt dit aangemoedigd vanuit Waterman. Vooral op het gebied van storytelling (het verhaal achter de cijfers) heb ik nog veel te leren.” Naast haar werkzaamheden heeft Geertje ook vele (actieve) hobby’s. “Wandelen, zwemmen, fietsen en hardlopen wissel ik af met series kijken en lezen.” Thuis stilzitten is voor de pas geworden moeder geen optie.