Nieuwe inkopers aan het woord

Harmjan Hospers en Zev Clerx inkopers Waterman Onions

Zev Clerx en Harmjan Hospers zijn nu enkele maanden werkzaam in hun nieuwe functie als inkoper bij Waterman Onions. In deze nieuwsbrief blikken zij terug op hun eerste maanden en delen zij hun ambities voor het nieuwe seizoen.

De nieuwste versterking van het inkoopteam, Zev Clerx, kijkt positief terug op zijn eerste weken, “Ik ben super goed ontvangen, het is toch altijd even afwachten waar je precies terecht komt. Maar binnen het inkoopteam en de organisatie wordt een vlakke organisatiestructuur gehanteerd wat zeker heeft bijgedragen aan het prettige verloop van de inwerkperiode.” Harmjan vult zijn collega aan “Er heerst binnen Waterman een goede, betrokken sfeer die ervoor zorgt dat je je welkom voelt binnen de organisatie.” 

Goede begeleiding

De inkopers worden tijdens hun werkzaamheden goed begeleid door kwaliteitsmanager Wilco Besuijen en collega inkopers Remko Wilms en Jelmer Elzinga “Je leert van hun op een andere manier te kijken naar uien en ondanks dat ik al veel geleerd had op het akkerbouwbedrijf van mijn vader maakt de herhaling en de vakkennis van mijn collega’s dat ik nu langzaamaan een automatisme heb ontwikkeld om uien goed te controleren zowel in de box als tijdens het tarreren.” aldus Harmjan.

Leerzaam inwerktraject

Ook Zev leert veel van zijn collega’s; “Ik heb het geluk dat ik in een iets rustigere periode ben ingestapt, waardoor ik nu de mogelijkheid heb om mij zonder tijdsdruk te concentreren op de logistieke en administratieve kant van inkoop maar ook op de kwaliteitscontroles en het beoordelen van monsters.”

Harmjan, die middenin de af-land periode van seizoen 2021-2022 is begonnen, geeft aan dat hij de komende periode wil gaan focussen op de teelt en kwaliteit van de verschillende rassen zodat hij het aankomende seizoen telers van goed advies kan voorzien. “Gelukkig, heeft Jelmer de ervaring en kennis om telers te adviseren over de uienrassen die verkocht worden via Uienzaadonline.nl. Hier maak ik dankbaar gebruik van om zoveel mogelijk te kunnen leren.”

Stemming onder telers

Ook het contact met de telers ervaren de inkopers als zeer positief “We zijn altijd welkom. Natuurlijk verschilt het van teler tot teler of zij tijd hebben voor een bakje koffie.” Zev vervolgt; “Maar juist de afwisseling tussen de persoonlijke en puur commerciële gesprekken in combinatie met de verschillende karakters van de telers, maakt dat ik alleen maar meer benieuwd ben naar aankomende af-land periode.” Volgens Harmjan verschilt de stemming onder de telers “Je ziet nu dat sommige telers graag willen verkopen, terwijl andere meer vertrouwen hebben in de markt en kwaliteit en nog afwachtend zijn.”

Inkopers advies voor seizoen 2021-2022

Over het lopende seizoen kan Harmjan geen algemeen advies geven aan de telers. “Per schuur en ras is de kwaliteit dit jaar te wisselend.” Wel geeft Harmjan aan dat hij de teler graag persoonlijk advies geeft het liefst op de box zodat hij de producten op de juiste plek kan afzetten. “Of de uien nu door ons aangekocht worden of niet, de teler heeft het recht op eerlijk advies.”

Remko Wilms

Remko Wilms

Inkoop
Jelmer Elzinga

Jelmer Elzinga

Inkoop
Harmjan Hospers

Harmjan Hospers

Inkoop
Zev Clerx

Zev Clerx

Inkoop