Mechatronica stage - Daan Rietman

Stagiaires zijn bij Waterman altijd zeer welkom. Waarom? Omdat we graag onze kennis delen en mensen een kans geven, maar vooral omdat jonge mensen een open blik hebben en (nog) geen beren op de wegen zien. Zij kunnen van ons leren, dat is zeker waar. Maar wij leren vooral veel van hen…

Zo ook van Daan Rietman, de 21-jarige is inmiddels net klaar met zijn opleiding Mechatronica, niveau 4 aan het ROC Friesepoort in Emmeloord. Voor zijn opleiding heeft Daan zes maanden fulltime stagegelopen bij Waterman Onions en heeft hij een pallet ontstapelaar gerealiseerd. “Het probleem dat ik mocht oplossen voor Waterman was als volgt: Je hebt een hele grote stapel pallets staan die één voor één door de machine operator voor de machine gelegd moeten worden. Hoe kunnen we dit automatiseren zodat de machine voor de operator gaat werken?”

Pallet ontstapelaar

Volgens Daan en zijn stagebegeleider Bastiaan Buiting, heeft de pallet onstapelaar voor veel tijdwinst gezorgd. Een groot succes dus. Maar het belangrijkste voor Daan is dat hij er ook veel van geleerd heeft. “Mijn technische vaardigheden zijn in totaliteit verbeterd, zo heb ik van Bastiaan en Ewout Wassink de mogelijkheid gekregen om te leren lassen. Dankzij de directe en duidelijke feedback van Bastiaan heb ik veel kunnen leren op de momenten dat ik vastliep, maar ook door de manier van reflecteren op projecten heb ik bij de technische dienst geleerd om effectiever te kunnen communiceren.” Al met al kan Daan nu vol trots zeggen dat zijn technische inzicht en probleemoplossende vaardigheden zijn verbeterd. “De kwaliteit van mijn eindproducten is nu veel beter. Ook omgaan met gereedschap is nu veel makkelijker.”

Technische dienst

Naast de pallet onstapelaar heeft Daan ook meegeholpen aan de geautomatiseerde smeersystemen. “De afwisseling in het werk vind ik heel leuk. Daarnaast kwam het mij ook heel goed uit dat ik aan meerdere opdrachten heb mogen werken binnen de technische dienst. De praktijklessen vielen door corona vaak uit waardoor de focus nog meer op de theorie kwam te liggen, maar in de praktijk leer je juist dat de mogelijkheden niet ophouden bij wat er in de boeken staat.” Nu Daan klaar is met zijn studie kan hij zich volledig focussen op zijn nieuwe baan: “Na mijn stage blijf ik bij Waterman werken binnen de technische dienst.” Voor stagiaires heeft Daan nog wel een goede tip: “Ga er open in, leer wat je kan leren en wees niet bang om vragen te stellen, iedereen helpt je graag!”

Ben jij ook opzoek naar een mechatronica stage

Waterman Onions is een erkend leerbedrijf en daar zijn we trots op. We leiden al jaren met veel plezier mbo- en hbo-studenten op. Word jij de volgende? Op www.stagemarkt.nl hebben we onze verschillende stageplekken op een rijtje gezet.

Liever een open sollicitatie versturen?

Vul het sollicitatieformulier in op de website of Whats-App, of bel met Klaske voor meer informatie op: +31 6 53 56 87 78, of mail klaske@waterman-onions.nl.