Waterman Onions 25 jaar gevestigd in Emmeloord

Waterman Onions viert 25-jarig jubileum in de Noordoostpolder. Erik en Wim Waterman blikken terug op de afgelopen 25 jaar en kijken uit naar de toekomst.

 25 jaar geleden zijn we begonnen met het realiseren van onze eigen droom vanuit Emmeloord met een visie, passie en vastberadenheid.” – Wim Waterman, mede-eigenaar Waterman Onions.

Terugblik

Ruim 90 jaar geleden begon Andries Waterman vanuit een kleine loods in Waarde, Zeeland, met handelen in uien, aardappelen en wortelen. Adriaan Waterman, de vader van Erik en Wim Waterman nam in de jaren vijftig het handelsbedrijf over. Als derde generatie besluiten Wim en Erik in 1998 het bedrijf te verhuizen naar Emmeloord en zich volledig te focussen op uien.

“25 jaar geleden zijn we begonnen met het realiseren van onze eigen droom vanuit Emmeloord met een visie, passie en vastberadenheid en een handvol toegewijde mensen. En kijk nu eens waar we nu zijn: een bloeiend bedrijf met een kwart eeuw aan successen, uitdagingen, onvergetelijke momenten, en vooral heel hard werken met nu anno 2023 een groot team van mooie betrokken medewerkers”, vertelt Wim Waterman, mede-eigenaar Waterman Onions.

Dankbaarheid

Dit jubileum is niet alleen een mijlpaal in de geschiedenis van Waterman Onions, maar ook een mooi moment van dankbaarheid. Dankbaarheid voor de inzet van elk teamlid, de steun van onze familie, vrienden, partners, en het vertrouwen van onze leveranciers en klanten. “Samen hebben we obstakels overwonnen, succes en groei gerealiseerd en bovendien een mooie organisatie neergezet en daar zijn we supertrots op”, vertelt Wim verder.

De afgelopen 25 jaar heeft Waterman Onions niet alleen heel veel uien verwerkt en verkocht, maar ook hele waardevolle relaties opgebouwd. We hebben veel geleerd, super prestaties neergezet, maar ook tegenslagen moeten overwinnen en vooral ook vele succes mogen vieren.

Passie voor de ui

De liefde, passie en kennis voor en over uien is met de paplepel ingegoten. Waterman Onions is uitgegroeid tot meer dan alleen een mooie onderneming. Waterman Onions is inmiddels een bekende naam en begrip in de uiensector niet alleen in Nederland, maar inmiddels ook wereldwijd. Bij Waterman Onions staat de passie, kwaliteit en betrokkenheid voorop. “We hebben een mooi team van toegewijde medewerkers, partners en klanten die in ons geloven en waar prettig samenwerken voorop staat. Terwijl we terugkijken op onze reis, laten we ook vooruitkijken naar de toekomst. Laten we blijven streven naar de Waterman Excellentie in innovatie, vernieuwingen omarmen en kansen grijpen. Pionieren 2.0 in Flevoland”, vertelt Erik Waterman, mede-eigenaar Waterman Onions.

Klimaatneutraal en duurzaamheid

In de sector is onder andere duurzaamheid een belangrijk thema. “Ik zie de komende jaren nog meer samenwerkingen ontstaan binnen de sector op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor kunnen we onze sterke marktpositie behouden en de klimaatdoelstellingen in de sector behalen. Dit doen we in ons bedrijf al door een groot percentage van onze zeecontainers via de binnenvaart zoals Flevokust bij Lelystad te vervoeren naar de grotere zeehavens. Dit is een project waar we sinds het eerste uur aan meedoen. Daarnaast werken we met recyclebare verpakkingen en duurzame fabricage van de netten waarin onze uien gaan. Daarnaast wekken we 90% van onze energiebehoefte duurzaam”, vertelt Erik Waterman. Kortom, efficiëntie, kwaliteit én duurzaamheid gaan binnen Waterman Onions goed samen.

Toon Hermans Huis Emmeloord

In het kader van het jubileum wil Waterman Onions een lokaal goed doel steunen. De keuze is gevallen op Stichting Toon Hermans Huis Emmeloord. Het Toon Hermans Huis Emmeloord is een centrum voor leven met en na kanker. Voor en tijdens het 25-jarig jubileumfeest hadden gasten de gelegenheid om te doneren. Waterman Onions heeft dit bedrag aangevuld. Erik en Wim Waterman overhandigden de cheque t.w.v. € 7.500, – aan Helga Brenninkmeijer, voorzitter Stichting Toon Hermans Huis Emmeloord. “Wij bedanken Waterman Onions, hun personeel, klanten en leveranciers die een bijdrage aan de donatie aan het Toon Hermans Huis Emmeloord hebben gegeven, heel hartelijk voor hun royale gift. Wij zijn super blij met de prachtige donatie en kunnen hiermee mooie en creatieve activiteiten en gespreksgroepen voor de gasten van ons centrum organiseren.” Erik Waterman vertelt ”Omdat we 25 jaar in de Noordoostpolder bestaan, willen we ook iets terug doen voor de gemeenschap. Het Toon Hermans Huis Emmeloord past hier mooi bij. De stichting biedt mensen, die kanker hebben of kanker hebben gehad, de gelegenheid om ervaringen te delen en we willen de stichting graag helpen met een donatie.”

Lees hier meer over de stichting.