Stage logistiek bij Waterman

IT stage - Waterman Onions - Skrepr tech

Roelof Schraal (Skrepr Tech), Wouter Ros (Waterman Onions), Jurrien van den Berg (Waterman Onions)

Stagiaires zijn bij Waterman altijd zeer welkom. Waarom? Omdat we graag onze kennis delen en mensen een kans geven, maar vooral omdat jonge mensen een open blik hebben en (nog) geen beren op de wegen zien. Zij kunnen van ons leren, dat is zeker waar. Maar wij leren vooral veel van hen…

Samen met IT manager Jurrien van den Berg en Roelof Schraal (CTO Skrepr Tech) kijkt Wouter Ros terug op zijn stageperiodes. Even kort over Skrepr Tech. Het IT-bedrijf Skrepr is gevestigd op Urk en zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk software en tech-oplossingen voor verschillende sectoren. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren verder ontwikkeld en heeft 45 FTE’s waarvan het grootste gedeelte aan de software development kant zit.

Net als Sven is Wouter begonnen met een weekend en vakantiebaan bij Waterman in 2018. “Ik wou eerst aansluitend op mijn bachelor Business IT and management een pre-master doen, helaas ging dit niet dus had ik een korte periode waarin ik kon gaan kijken voor een stage. Via de productiemanager kwam ik bij Jurrien uit en kon ik op korte termijn starten met de stage.”

StoPro

Tijdens zijn stage is Wouter bezig geweest met Waterman’s eigen WMS  StoPro (Storage & Processing). Samen met een team van interne medewerkers en externe bedrijven, waaronder Skrepr Tech, heeft Wouter een intern ICT-systeem gebouwd, waarin real-time track-and-trace van kisten in de fabriek mogelijk is. Daarnaast is de voorraad online inzichtelijk en is er een mogelijkheid om de geplande vrachten in te zien. ‘’Tijdens mijn stage heb ik geleerd om een project te managen van grote omvang. Ook kon ik veel ervaring opgedaan in Power BI, Bartender, JIRA-planning software en Navision.” Vult Wouter aan.

Constant blijven ontwikkelen

Het takenpakket van een stagiair op de IT-afdeling bij Waterman wordt altijd afgestemd met en op de vaardigheden van de stagiair. “Het IT vak blijft zich telkens weer vernieuwen en ik vind dat het mijn taak is om stagiaires bewust te laten worden dat werken in de IT ook betekent dat ze zich constant kunnen blijven ontwikkelen. Nu is de rol van IT binnen Waterman zeer breed georiënteerd en ik hoop stagiairs op al deze facetten ervaring op te laten doen.” Geeft Jurrien aan. Wouter sluit zich hier volledig bij aan “Tijdens mijn stage werd ik op veel verschillende onderdelen binnen de IT ingezet. Hierdoor heb ik het vak in de breedste zin leren kennen en ook goed kunnen ontdekken met welke onderdelen ik het meeste affiniteit heb.”

Stage IT - Waterman Onions Skrepr Tech

Nauwe samenwerking

Nadat Wouter zijn stage bij Waterman succesvol had afgerond kon hij direct door bij Skrepr Tech. Roelof: “Doordat Jurrien Wouter veel betrok bij het STOPRO-project heb ik Wouter ook gezien als een fulltime medewerker. Zijn opmerkingen, vragen en suggesties lieten aan mij zien dat hij goed weet waar hij over spreekt en dankzij de nauwe samenwerking en het wederzijdse vertrouwen tussen de twee bedrijven, ben ik heel erg blij dat we Wouter met zijn afstudeerstage in procesoptimalisatie een mooi plekje in ons team kunnen bieden.”

Ben jij ook opzoek naar een IT stage

Waterman Onions is een erkend leerbedrijf en daar zijn we trots op. We leiden al jaren met veel plezier mbo- en hbo-studenten op. Word jij de volgende? Op www.stagemarkt.nl hebben we onze verschillende stageplekken op een rijtje gezet.

Liever een open sollicitatie versturen?

Vul het sollicitatieformulier in op de website of Whats-App, of bel met Klaske voor meer informatie op: +31 6 53 56 87 78, of mail klaske@waterman-onions.nl.