Nieuwe samenwerking biedt Waterman meer capaciteit en flexibiliteit in transport

Transportbedrijf Wiegmink en AB Texel Group bundelen krachten

Transportbedrijf Wiegmink en AB Texel Group gaan een strategische samenwerking aan. Met de samenwerking wordt beoogd goed te kunnen blijven voorzien in de groeiende behoefte aan capaciteit en flexibiliteit van grote klanten van Wiegmink zoals Waterman Onions.

De samenwerking krijgt concreet vorm in het ontzorgen van Waterman Onions voor wat betreft de aan- en afvoer van uien. AB Texel Group gaat het transport verzorgen met ondersteuning van Wiegmink.

Martin Jansen, bedrijfsleider van Transportbedrijf Wiegmink: “Door de samenwerking met AB Texel Group kunnen we onze grote klanten capaciteit en 24-uurs levering bieden”. Wim Waterman, directeur van Waterman Onions, vult aan: “de combinatie Wiegmink en AB Texel Group brengt ons de gewenste continuïteit en flexibiliteit in het vervoer van onze uien, ook naar de toekomst toe.”

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “Voor AB is het een mooie kans om het transport te gaan verzorgen voor een gerenommeerde onderneming in de uienwereld. We zijn er trots op dit te kunnen gaan doen, samen met Wiegmink.”

 

Over Transportbedrijf Wiegmink
Transportbedrijf Wiegmink vervoert agrarische producten, nationaal en internationaal. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1932 en is gevestigd in Kraggenburg. Wiegmink heeft 15 medewerkers en een wagenpark van 12 trekkende eenheden en 41 getrokken eenheden, met name onderlossers en tautliners. In Kraggenburg beschikt het bedrijf over ca. 3000 m2 op- en overslagruimte.

Over AB Texel Group
AB Texel Group is gespecialiseerd in het vervoer van aardappelen en andere losgestorte agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten. 1.950 vakkundige medewerkers spannen zich dagelijks in om klanten in de food- en agriketen de beste logistieke diensten te leveren. Hiervoor beschikken zij over een modern wagenpark van ruim 1.250 trucks en 2.000 trailers. AB Texel Group rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.