Michel Veltman. Aangenaam.

Stel je bent net begonnen met je nieuwe baan en het Corona virus komt om de hoek kijken. Je zou gaan reizen, andere markten ontdekken en vooral heel veel nieuwe mensen ontmoeten, maar je zit noodgedwongen twee maanden thuis. Het overkwam Michel Veltman, sinds 1 januari 2020 Sales Manager bij Waterman Onions.

“In eerste instantie is het natuurlijk flink balen dat je thuis moet werken net wanneer je start in een nieuwe functie, maar het bood ook kansen. Je wordt gedwongen om meer zelf te doen en net even anders naar de dingen te kijken. Dit zorgde eigenlijk voor hele leuke nieuwe uitdagingen en verrassende invalshoeken.”

Een geluk bij een ongeluk voor Michel was dat hij het bedrijf al goed kende. “Als zestienjarige scholier had ik een bijbaan als heftruckchauffeur bij Waterman. Prachtig vond ik dat. Als kleine jongen was ik vaak te vinden bij mijn opa op zijn akkerbouwbedrijf. Daar zat ik, als oudste kleinzoon, al jong op de trekker. Het werken op de heftruck bij Waterman was dan ook een kleine stap.”

Hogere Landbouwschool
Na de middelbare school volgde Michel, geheel in de lijn der verwachtingen, de Hogere Landbouwschool. De mogelijkheid om boer te worden en het familiebedrijf over te nemen ontbrak echter. “Ik zag gelukkig dat er zoveel meer was dan boer zijn. De handel en verkoop trok me en ik belandde na mijn studie eerst in de wereld van de pootaardappelen. Een machtige mooie wereld waar ik met veel plezier heb gewerkt. Alleen wilde ik verder. In deze wereld van de uien zie ik enorm veel kansen en mogelijkheden. Ik kan niet wachten om ze te pakken.”

Trouwen
Het Corona virus drukte overigens niet alleen een grote stempel op het werk van de 27-jarige geboren en getogen Emmeloorder, ook privé was er een flinke domper te verwerken. “Mijn vriendin en ik zouden dit voorjaar gaan trouwen en dat hebben we helaas moeten afzeggen. Overigens is het uitstel en zeker geen afstel. Want dat feestje gaat er zeker komen!”

Kennismaken met Michel? michel@waterman-onions.nl!