Hutspot Battle 2019

Wie wint de gouden stamper? Dat was de vraag vrijdagmiddag 29 november 2019 op de ROC Friese Poort in Emmeloord. In de kantine streden tien teams bestaande uit leerlingen van verschillende middelbare scholen uit de regio tijdens de eerste editie van de ‘Hutspot Battle’.

De klasgenoten van het Zuyderzee Lyceum werden unaniem gekozen als winnaars. Volgens de deskundige jury, bestaande uit de jeugdburgemeester van de Noordoostpolder Nynke Feenstra, wethouder Marian Uitdewilligen en de bekende vlogger Anouar Vines, maakten zij de allerlekkerste hutspot klaar.

Naast het winnen van de gouden stamper, heeft het team ook de eer dat hun recept wordt gebruikt voor het maken van de hutspot voor het jaarlijkse Hutspot event van Agrofoodcluster, op 12 december aanstaande. De winnaars zijn dan ook apetrots.

Uiteraard was Waterman erbij. Immers hutspot is geen hutspot zonder uien. Naast het leveren van alle uien, was directeur Erik Waterman tevens de presentator van de middag én voorzag hij daarnaast de deelnemers van de nodig tips. Een mooie manier van jongeren laten kennismaken met puur en gezond voedsel. #weloveonions