Slim, snel en simpelweg duurzamer

Wellicht lijkt transport over water in eerste instantie enigszins omslachtig, maar het tegendeel heeft zich inmiddels bewezen. De innovatieve en nauwe samenwerking tussen transporteur Maersk, containerterminal CTU en Waterman Onions in de in 2018 geopende Flevokust Haven in Flevoland maakt een groot verschil als het gaat om het behalen van winst op het gebied van zowel tijd, als geld plus ruimte. Bovendien draagt deze transportwijze een flinke steentje bij aan de klimaatdoelstellingen.

Waterman directeur Erik Waterman licht toe: “Waterman Onions, één van de gebruikers van het eerste uur van CTU Flevokust, vaart wel bij de gemaakte omslag. Tot voor enkele jaren geleden waren ook wij onbekend met de binnenvaart, maar de drukte op de wegen van en de wachttijden in met name de Rotterdamse haven waren we meer dan beu.

En vervoer over water is nu eenmaal een slim alternatief voor wegvervoer. Door deze samenwerking zijn we slagvaardiger en kunnen we onze klanten beter en sneller helpen dan ooit. De belangrijke bonus hierbij is natuurlijk het feit dat we een stuk duurzamer zijn.

Bovenstaande tekst komt uit een artikel in het magazine ‘FOOD Locaties Nederland’, een offline en online communicatieplatform waarop de foodsector, overheden en vastgoedprofessionals communiceren over vestigingslocaties voor de voedselverwerkende industrie. Lees HIER het hele artikel over de samenwerking tussen Maersk, CTU en Waterman Onions in de Flevokust Haven.