Waterman uien overzees

Nicaragua is één van de vele landen waar de Waterman uien naar toe worden geëxporteerd. Voordat de eigen lokale oogst wordt binnengehaald (in de maanden augustus tot en met november) mag er gehandeld worden.

Kenia Zeledon is inkoopvertegenwoordiger van een coöperatie. Via een google zoekopdracht kwam ze ooit bij Waterman Onions terecht.

“Ik stuurde een email en het eerste contact was gelegd. De samenwerking is heel fijn. Het contact is goed en ze bieden simpelweg de beste kwaliteit uien en exacte maten. Daarnaast zijn de mensen die er werken verantwoordelijk en betrouwbaar en dat is een zegen voor onze zaken in Nicaragua. Waterman behoort inmiddels tot de top.”

Steady business
Waterman Sales Manager Erik Waterman beaamd de goede relatie in het verre land. “In landen als Nicaragua werken de mensen in coöperaties en daarbinnen is iedereen als familie. Dat voel je en dat merk je. Er is collegialiteit en ze helpen elkaar. Dit betekent ook dat wij op hen kunnen rekenen en zijn uiteraard op ons. Het heeft ervoor gezorgd dat we tegenwoordig een steady business hebben en samen flink zijn gegroeid.”