Een succesvolle noodgreep

Er was eens een slechte uienoogst. Een oogst die niet goed genoeg was voor de verkoop, maar wel een oogst met uien die geschild nog prima geconsumeerd konden worden. Vader Pol Roussel zat met zijn handen in het haar. Praktisch ingesteld als ze is, begon moeder Jaklien Roussel met schillen.

Telefoonboek
En zo geschiedde. Maar wie zou er behoefte hebben aan geschilde uien? Het telefoonboek (we hebben het over 1995) werd er bij gepakt. En het allereerste bedrijf dat werd gebeld, is anno 2019 nog steeds klant.

Want deze noodgreep, bleek een succes. In de loop der jaren groeide het schillen van uien uit tot het bedrijf dat het vandaag de dag is. Een modern bedrijf met 45 medewerkers. Een specialist in het schillen en versnijden van uien.

Door de jaren heen is er veel veranderd, maar niet alles. Uien Roussel is nog steeds een familiebedrijf waar Pol en Jaklien aan het roer staan. Echter oudste zoon Louis en dochter Charlotte zitten inmiddels ook volop in het bedrijf en jongste zoon Maxime staat in de startblokken.

Snoepjesfabriek
“Toen onze ouders eind jaren negentig vertelden dat ze een fabriek wilden gaan beginnen, stonden wij te juichen,” vertelt een lachende Charlotte. “Wij dachten namelijk, jong als we toen waren, aan een snoepjesfabriek!” Niets bleek minder waar. Ze bleven in de uien.

Charlotte besloot Pedagogische Dienstverlening te gaan studeren. “Ik wilde iets compleet anders gaan doen. Alles behalve in de uien. Mijn ouders praatten er altijd over en dat was ik als jong meisje zat. Nu ik ouder ben zie ik het anders. Ze hadden een passie en hebben dat nog steeds. Ik ben er per ongeluk toch ingerold en ben daar nu erg fier op. Overigens net als mijn broers.”

Dit is het verhaal van de familie Roussel. Een bijzonder verhaal. Een uniek, maar vooral erg leuk verhaal. Een verhaal over slim ondernemerschap, over niet bij de pakken neerzitten, maar juist doorpakken. Een verhaal over anders denken.  Maar bovenal een verhaal over een passie.

Erik Waterman en Charlotte Roussel tijdens Fruit Logistica (2019) in Berlijn.

En daarom past Uien Roussel zo goed bij Waterman Onions. Daarom werken we inmiddels al ruim tien jaar naar volle tevredenheid samen. En we schillen nog lang en gelukkig… 😉

www.uienroussel.be