Wij begrijpen elkaar

Awex. Gevestigd in midden Polen in Nowe Skalmierzyce.

“We leven en werken in compleet andere landen, maar we begrijpen elkaar. Het is de basis van onze jarenlange samenwerking.” Dit zijn de woorden van Radosław Tyc, CEO van Awex, over zijn relatie met Waterman Onions.

Al vijftien jaar lang werken ze samen. Volgens Radosław was het liefde op het eerste gezicht. “Maar zonder gekheid het echte verhaal,” gaat hij verder. “De eerste partij die we van Waterman kochten was geen succes. Ik was niet tevreden en belde Erik Waterman daar over op. Zijn reactie was op dat moment de juiste en tekent zijn werkwijze.”

De klik
Erik stond namelijk een dag later bij Radosław in Polen op de stoep om met eigen ogen te zien wat er niet goed was. “Hij snapte direct wat ik bedoelde en loste het op. Dat is wat mij betreft zaken doen. De klik was er daardoor, en die klik is gebleven.”

Radosław Tyc en Erik Waterman tijdens Fruit Logistica 2019 in Berlijn

Beide bedrijven zijn in de loop der jaren flink gegroeid. Begonnen in 1989 heeft Radosław inmiddels ruim 150 medewerkers in vaste dienst en is Awex een flinke speler op de markt. Het bedrijf verkoopt aardappels en uien voornamelijk aan de supermarktbranche. 85% ervan zijn afkomstig uit Polen zelf.

“Naast onze overeenkomstige werkwijze als het om handelen gaat, hebben we ook beide onze mensen hoog in het vaandel staan. Daar gaat het namelijk om. Zonder hen geen kwaliteit. En dat moeten we koesteren. Net al onze langdurige relatie.”

www.awex.pl