Een gezonde verslaving

Stap je bij Waterman op het hoofdkantoor in Emmeloord binnen, dan ontkom je niet aan een glimlach van Hessel. Deze inmiddels Fries, maar geboren Gelderlander en getogen Brabander regelt alles wat met transport te maken heeft en heeft contacten met zowel onze klanten, transporteurs en leveranciers. En eigenlijk met iedereen die op welke manier dan ook contact heeft met Waterman.

Puzzelen
Wat hij het leukste vindt aan zijn werk? Het puzzelen. Samen met collega’s ervoor zorgen dat alles aan het einde van de dag vlekkeloos is verlopen. Dat alles past en goed is gegaan. Kortom, dat hij aan het einde van de dag alles voor elkaar heeft gekregen.

En wanneer hem dat gelukt is, gaat hij met een gerust hart naar zijn andere Watermannen. Want naast zijn collega’s is er nog een club met diezelfde naam, en uiteraard is dit niet geheel toevallig.

‘De Watermannen’ is een touwtrekvereniging ooit ontstaan als een uitlaatklep voor Waterman collega’s na het werk. Nu, acht jaar later, is het een volwaardige sportclub die menig prijs in de wacht sleept. Zo is de jeugdploeg onlangs voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen geworden.

Trainen
“Het is een gezonde verslaving,” vertelt Hessel. “Het is een kleine competitie, maar daardoor niet minder serieus. In de wintermaanden hebben we om het weekend wedstrijden en trainen we gemiddeld drie keer per week. De rest van het jaar ongeveer één keer in de week.”

Dat trainen gebeurt bij een boer in de schuur met eigengemaakte stellages. En net als voor zijn werk, geldt voor zijn sport uiteraard ook : dat alles past en goed gaat, daar gaat het om. Oprecht een knap staaltje samenwerking. Dat is touwtrekken en dat is werken op de afdeling Expeditie van Waterman.

Meer weten over de Watermannen? Kijk vooral eens op hun Facebookpagina!