Certificering een meerwaarde voor de toekomst!

De laatste tijd horen en lezen we steeds vaker over GRASP en Planet Proof, wat is dit nu precies? Veel Europese Retail toeleveranciers hebben de combinatie van het Global Gap + GRASP-certificaat als vereiste om te mogen leveren.

GRASP staat voor GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice. Het is een risicobeoordeling op het gebied van sociale aspecten binnen een bedrijf en zorgt voor goede arbeidsomstandigheden en werkgeverschap. Het GRASP-certificaat is met name voor familiebedrijven en in de meeste gevallen redelijk eenvoudig aan te vragen. Binnen het Global Gap certificaat is het GRASP-certificaat een aanvullende module.

Planet Proof staat voor een duurzaam geproduceerd product. Het keurmerk zie je steeds vaker bij groenten, fruit, bloemen en planten verschijnen. Het keurmerk Planet Proof is op dit moment met name gericht op de Nederlandse Retail. Binnen de Europese Retail vindt er al een verschuiving plaats naar een breder duurzaam keurmerk waar Planet Proof ook onder zal gaan vallen.

Deze extra certificaten kunnen wel degelijk een (financiële) meerwaarde bieden op de afzet van uw producten! Vraag bij Nathan Rommens (06-30002712) of Jelmer Elzinga (06-82537293) naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.