Wie zijn de Watermannen en vrouwen?

Phensri Schouten Sorteermedewerker Watervrouw in beeld Fish Potato runIn deze rubriek laten we je telkens kennismaken met een van onze medewerkers door middel van een aantal vragen. Waarom doen we dit? We zijn trots op ons team. Met onze passie, gedegen kennis en ervaring zorgen we er samen voor dat we uien van de hoogst mogelijke kwaliteit leveren: De Waterman Ui.

In deze nieuwsbrief willen wij je graag voorstellen aan Phensri Schouten. De goedlachse 47-jarige trotse moeder van drie kinderen, loopt al 16 jaar op de vloer bij Waterman Onions, als fulltime sorteermedewerker. Het team is door de jaren heen flink gegroeid en veranderd, hier ligt volgens Phensri zeker nog wel een uitdaging “De verschillen in diversiteit en talen maakt dat de communicatie soms wel lastig is.” Maar juist die uitdaging is ook waar Phensri graag mee wil helpen: “Nieuwe collega’s op gang helpen en de juiste uitleg geven zodat zij het werk goed begrijpen, is juist leuk aan het werken bij Waterman.” Daarnaast ligt de grootste uitdaging voor het sorteerteam bij de uien: “De beste uien naar de klant te brengen, is voornamelijk spannend als de nieuwe oogst binnenkomt. De kwaliteit van de uien vanaf de teler bepaalt ook de kwaliteit die wij naar de klant kunnen brengen.”

Fish Potato Run 2021

Phensri haar hobby’s: hardlopen en fietsen, zijn gelukkig ook goed te combineren met haar werk en haar gezin. “Ik wissel het hardlopen en fietsen met elkaar af.” De ene dag fietst ze 40 tot 95 kilometer en de andere dag loopt ze 8 tot 17 kilometer. “In het weekend train ik de lange afstanden en doordeweeks blijft het bij een kleiner rondje.” Dat het vele trainen zeker effect heeft gehad, bleek wel tijdens het Fish Potato event van afgelopen 11 september, waar ze mee rende op de Waterman 4 mijl. Met een supersnelle tijd van 33:10, mag Phensri dan ook zeker trots zijn op zichzelf.

Als we aan Phensri vragen waar ze nog verder in door zou willen groeien, geeft ze aan: “Ik heb nu de zelfstandigheid in mijn werkzaamheden en ik kan hierdoor ook makkelijker mijn ideeën delen, waardoor ik zie dat de voorgestelde veranderingen ook echt worden uitgevoerd. Dit wil ik zeker vaker doen.” Voor nieuwe medewerkers wil Phensri er alles aan doen om ze goed op weg te helpen en voor toekomstige medewerkers heeft ze nog een goede tip: “Stel je open en behulpzaam op, er liggen genoeg kansen op de werkvloer.”

Wil jij ook aan de slag als sorteermedewerker? Solliciteer nu op onze vacature. Of Whats-App, bel of mail met Klaske voor meer informatie over de vacature: +31 6 53 56 87 78, klaske@waterman-onions.nl

Foto: Phensri tijdens de Fish Potato Run,  Marcel Sportevent Fotografie.