Wij horen ook bij team Waterman

De broers Stefan en Wouter Ros wilden een leuke baan met goede verdiensten. Het moest niet te ver fietsen zijn van hun woonplaats Ens én ze wilden ook nog wel iets leren. Liever geen baan in de horeca of een supermarkt. Het leek een onmogelijke missie, maar niets was minder waar. Via via gingen ze namelijk allebei aan de slag bij Waterman Onions.

HBO ICT student Wouter (19) vertelt: “Een vriend van me werkte hier al en vroeg of het ook iets voor mij was. Ik zou veger worden. Nu klonk dat niet zo aantrekkelijk, maar toen hij uitlegde wat ik moest doen wilde ik wel een poging wagen. En dat is nu bijna twee jaar geleden.”

Team heftruckchauffeurs
Inmiddels is Wouter doorgestroomd en draait hij tegenwoordig zijn diensten in het team van heftruckchauffeurs. Zijn baan als veger werd opgevuld door broertje Stefan (17), die net als zijn broer een ICT opleiding volgt aan de Hogeschool in Zwolle: “Toen Wouter heftruckchauffeur mocht worden kwam zijn baan vrij. Hij was super enthousiast, dus ik hoefde niet lang na te denken en solliciteerde voor de functie van veger.”

Operator
Dat Waterman een goede baas is, daar zijn de heren het snel over eens. Ze zien zichzelf dan ook nog wel een tijdje bij Waterman werken. “We zijn onderdeel van het team, we horen er echt bij ook al zijn we studenten,” aldus Stefan. “Bovendien krijgen we volop kansen om door te groeien. Zo ben ik ondertussen opgeleid tot operator en in deze rol verantwoordelijk voor het draaiende houden van een machine. Dat mijn werk er echt toe doet, dat maakt het extra leuk om hier te werken.”

Wouter vult aan: “Bij niet veel bijbanen krijg je kansen om te groeien en te leren. Ik vond het dan ook heel tof toen ik de opleiding mocht doen voor heftruckchauffeur. Er wordt toch in je geïnvesteerd en je krijgt verantwoordelijkheid voor bepaalde dingen. We draaien 100% mee in het bedrijf.”

Bier en fris
Dat werken bij Waterman niet alleen leuk is, maar ook een band schept dat blijkt. Wouter: “De collega’s zijn vrienden geworden. Buiten het werk om zien we elkaar ook veel en drinken we op zaterdag een biertje samen. Of een frisje natuurlijk. Voor Stefan…”