Scherp blijven op bewaring ondanks lage prijs

De huidige lage prijzen stimuleren misschien niet om veel aandacht aan uw uien te besteden. Remko Wilms legt uit waarom u toch scherp moet blijven en waar u op moet letten.

Wat betreft het prijsverloop van de uien maakt Remko een vergelijking met de nieuwe dienstregeling van de NS die ongeveer gelijk uitkwam met de vorige nieuwsbrief van Waterman Onions. “Begin november zijn we even bij de halte van 14 euro geweest; helaas ging daarna de wissel om en zijn we inmiddels de haltes van 12, 10 en zelfs 8 euro voorbij gesneld. Het is in de huidige markt niet te voorspellen wat de volgende halte zal zijn.”

Wat de resterende maanden van afzetseizoen 2016 gaan brengen is dus nog ongewis. “Positieve factoren zijn onze concurrerende prijs en de zeer behoorlijke kwaliteit”, stelt Remko. “Ondanks het vrij extreme teeltseizoen liggen de meeste uien heel acceptabel in de bewaring. De prachtige nazomer en natuurlijke afrijping in augustus en september hebben het moeilijke groeiseizoen grotendeels goedgemaakt. ” Verderop in deze nieuwsbrief gaat Erik Waterman dieper in op de te verwachten bewegingen op de wereldmarkt.
“Het is voor de afzet van uien in deze periode van het grootste belang dat een partij in topconditie is”, stelt Wilms. “Een streeftemperatuur voor dit moment is circa 8 graden bij een RV van circa 75%. Zit uw partij nog niet op deze waarden, ga hier dan niet hals over kop naar toe maar probeer de streefwaarden in kleine stapjes te bereiken.”
Hebt u geen goed gevoel bij uw partij of wilt u gewoon overleggen over uw bewaarstrategie, neem dan contact op met Remko Wilms of Wim Waterman.