Passie voor de handel

Waterman Onions breidt haar Inkoop team uit

Met veel plezier kondigt Waterman Onions aan dat het Inkoopteam vanaf maandag 23 maart wordt versterkt met de komst van inkoper Jelmer Elzinga. Samen met Remko Wilms en Nathan Rommens is Jelmer verantwoordelijk voor een zorgvuldig ingekochte productstroom, zodat het productie apparaat in Emmeloord zo efficiënt mogelijk kan draaien.

“De uienteelt in Noord en Oost Nederland groeit en wij groeien mee,” zegt directeur Wim Waterman. “Met de komst van Jelmer en daarmee de komst van onze derde inkoper, kunnen we de persoonlijke handelswijze, waar Waterman om bekend staat, waarborgen. En daarnaast onze aanpak gericht op maatwerk garanderen. Ook in de uienwereld maken we langzamerhand de stap naar een continu productieproces en hierbij is een gedegen inkoopbeleid een belangrijke voorwaarde voor de continuïteit.”

Geboren en getogen in Friesland is Jelmer opgegroeid op een traditioneel akkerbouwbedrijf met de focus op de bloembollenteelt.

“De ambitie om het ouderlijk bedrijf over te nemen had ik echter niet,” licht Jelmer zijn stap naar de inkoopafdeling van Waterman toe. “Mijn interesses liggen simpelweg ergens anders. Bij de handel ligt mijn hart. Hier ben ik in de loop van mijn carrière wel achter gekomen. Mijn voorkeur voor Inkoop komt voort uit het feit dat ik in deze functie veel persoonlijk contact heb met agrarische ondernemers. Dat maakt het werk ontzettend leuk, zeer afwisselend en bovendien erg leerzaam.”

Een serieuze gesprekspartner en relatiebouwer, dat is Jelmer. Iemand die graag zelf de touwtjes in handen heeft. Iemand met een groot netwerk in de Noord en Oostelijke teeltgebieden. Het maakt hem bijzonder geschikt voor het Waterman team van Inkoop waarbinnen hij meer dan welkom is!