Op stage

Stagiaires zijn bij Waterman altijd zeer welkom. Waarom? Omdat we graag onze kennis delen en mensen een kans geven, maar vooral omdat jonge mensen een open blik hebben en (nog) geen beren op de wegen zien. Zij kunnen van ons leren, dat is zeker waar. Maar wij leren vooral veel van hen…

Zo heeft Andy recent een mooi staaltje werk afgeleverd. De student Electrotechniek kreeg de opdracht om stof te voorkomen in de productiehal. Ga er maar aan staan… Hij vertelt.

“In de verdeelkast was flink wat stofoverlast. Niet handig bij een storing. Dan moet je namelijk eerst alles schoonmaken en dan pas kun je de storing verhelpen. Zoiets kost tijd en in een draaiend productieproces dus geld. Aan mij de opdracht hoe we die stofophoping zoveel mogelijk konden voorkomen.

Geslaagd
En dat is gelukt. We hebben gezorgd voor overdruk in de kast door middel van een buis die lucht de kast in blaast. En dat werkt. Er was er al een basis, een demo, waarmee ik aan de slag kon. Ik heb deze verfijnd en getest om uiteindelijk te maken en te plaatsen. Een super toffe opdracht, zeker omdat je echt iets kan betekenen voor je stagebedrijf.”

Andy is klaar en heeft een afgeronde en vooral succesvolle stage achter de rug. Als je hem vraagt wat hij het leukste vond, dat zegt hij de vrijheid en mogelijkheid om zelf initiatieven te nemen. Win-win noemen we dat.