In deze rubriek laten we je telkens kennismaken met een van onze medewerkers doormiddel van een aantal vragen. Waar om doen we dit? We zijn trots op ons team. Met onze passie, gedegen kennis en ervaring zorgen we er samen voor om uien met de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren: De Waterman Ui.

Graag willen wij Marc Kostwinder aan je voorstellen. De 23-jarige geboren Drontenaar werd via een oud-collega van Waterman in 2018 geattendeerd op een functie als Heftruck-chauffeur. Na een kort uitstapje in de landbouwmechanisatie werkt Marc inmiddels fulltime bij Waterman Onions. Binnen zijn functie vindt hij het leuk om samen met collega’s na te denken en te brainstormen over veiligheidskwesties: “Een plan dat ik samen met een paar collega’s heb gemaakt om de veiligheid bij sorteerlijn 3 te verbeteren. Ik heb het allemaal netjes uitgewerkt, waardoor er in de uitvoering doorgepakt kon worden. Ook heb ik mijn collega Derk Jan geholpen met het uitwerken van ideeën voor het Waterman Grean-project. Dit zijn echt dingen waar ik trots op ben en die ik erg leuk vind om te doen.” Hier kwam Marc zijn hobby, technisch tekenen, ook goed tot zijn recht en kon hij zijn skills gebruiken om de plannen te realiseren.

Zijn ambities stoppen niet bij veiligheid: “Leidinggeven lijkt me leuk. Mensen helpen en samen problemen oplossen, dat zijn toch wel mijn grote drijfveren.” Dat mensen helpen bij Marc in zijn genen zit blijkt wel uit zijn hulp bij de implementatie van StoPro op de werkvloer. Om het systeem zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken heeft hij zijn ideeën gedeeld tijdens het proces. Hierdoor loopt het verwerken van een los gestort product in onderlossers inmiddels goed.

Als we Marc vragen of hij nog grootte dromen heeft, begint hij te lachen, “Ja hoor, een flinke bankrekening. Als ik die heb, koop ik een Ford Mustang uit ’67. Dan zou ik het liefst een jaar lang door Amerika willen trekken om de autocultuur daar van dichtbij mee te maken. Die roadtrip door Amerika is echt mijn grootste droom; met mijn vrienden hebben we de reis al helemaal uitgestippeld!”