Oude nieuwe oogst

Verslaggever Rens, van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, was nieuwsgierig hoe nieuw de uien met het label ‘nieuwe oogst’ zijn die in de supermarkt liggen. Maar uiteraard ook hoe oud de uien zijn die dat etiket niet hebben. Met andere woorden wilde hij graag weten hoe het kan dat uien zo lang goed blijven. Uiteraard hadden wij het antwoord voor hem.

Het heeft namelijk alles te maken met de juiste grondsoort, kennis en ervaring bij de teelt van deze mooie en sterke Nederlandse uien die door de goede kwaliteit bijna jaarrond bewaard kunnen worden. En dat bewaren vraagt bepaalde technieken. Bij Waterman zorgen we ervoor dat onze uien op de juiste temperatuur en in de juiste luchtvochtigheid bewaard worden. Op deze manier smaakt onze ui na tien maanden nog steeds even lekker en kan hij de hele wereld over reizen.

Mooi verslag
Rens heeft een mooi verslag gemaakt van onze ontmoeting naar aanleiding van zijn vraag. Check de video, vooral zijn reactie op de hoeveelheid uien die we in Emmeloord bewaren is de moeite van het kijken waard. Wij vonden het in elk geval bijzonder leuk om eens uitleg te geven over onze ui!


Keuringsdienst van Waarde
De Keuringsdienst van Waarde vertelt de verhalen uit ons boodschappenmandje. Het Nederlandse televisieprogramma zoekt uit of dat wat fabrikanten ons als consumenten voorhouden, dat wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen, of dat daadwerkelijk klopt.